21.11.2021.Najava-Gorski kotar-od Platka preko Snježnika(1506m) prema Jelencu i nazaj

Planinarski pozdrav svima,
U nedjelju, 21.11. Sokolaši idu u Gorski kotar, od Platka najprije do Snježnika, pa dalje prema sjeveru preko Guslice sve do Jelenca i Brankovog vrha i natrag preko Medvejaca do Platka.
Još jedna zanimljiva i vrlo solidna kružna planinarska tura !
Pridružite nam se.
Uživajmo u ljepoti gorskokotarskih šuma, livada i stijena 👍😉
Snježnik(1506m) je kraška planina u zaleđu Rijeke, u zapadnom dijelu Gorskoga kotara. Sa vrha je lijep pogled na Kvarnerske otoke, Riječki zaljev, Obruč, Istru i njen najviši vrh Učku, slovenski Snežnik, a pri dobroj vidljivosti mogu se vidjeti i Kamniško-Savinjske Alpe.
Jelenc (1442 m) je vrh na kraju gorskog grebena koji se proteže od Snježnika na sjever. Iako se taj greben poprilično rasčlanio već između Planine i Jelenca, možemo ga smatrati jednom raspoznatljivom cjelinom, koja nakon Jelenca, zapravo nakon njegovog višeg susjeda Brankovog Vrha, pada strmo dolje prema livadi Škurina.
S vrha se pružaju lijepi vidici, prema jugu vide se vrhovi: Planina, Guslica, Mirnjak, Snježnik, Risnjak i prema zapadu Brankov Vrh.
Pl.dom Sušak(1127m)-Snježnik(1506m)-Međuvrhi(1462m)-Lazačka glavica-Mirnjak(1425m)-Guslica(1490m)-Planina(1426m)-Jelenc(1442m)-Brankov vrh(1459m)-Gornji Medvejci(1461m)-Donji Medvejci(1395m)-Veliko Snježno-Pribeniš-pl.dom Platak(1111m)
Kondicijski umjereno zahtjevna, tehnički nezahtjevna tura, ukupno 8-9 h hoda.
Hrana i voda iz ruksaka za vrijeme ture.
Potrebna standardna planinarska oprema.
Polazak sa parkinga ispred doma zdravlja i kulture u Prečkom, u 06.00h.
Prijevoz: organizirano osobnim automobilima.
Cijena izleta: 200 kn po osobi.
Vozači i vodiči ne plaćaju prijevoz.
Sve detaljnije info i prijave kod vodiča ili u telegram grupi Sokola:
Dubravko Šalata 099/444-5055
Napomena:
Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu.
Vidimo se… 👍