19.06.2021. Najava-Kamniške Alpe-Planjava(2394m)

Lijepi pozdrav svima,
U subotu, 19.06. Sokolaši, ako Bog da, započinju ovogodišnju ljetnu sezonu Alpskih izleta, za početak idemo u Kamniško-Savinjske Alpe , na Planjavu(2394m).
Uspon sa južne strane iz Kamniške Bistrice prema Kamniškom sedlu, dalje na istočni centralni greben i vrh Planjave i spust na sjevernu stranu čez Škarje u Logarsku dolinu.
Jedna prava alpska, društvena , zanimljiva i vrlo solidna planinarska tura-avantura !
Pridružite nam se. Broj mjesta je ograničen na 35.
Uživajmo u ljepoti dalekih alpskih prostranstava, širokih vidika , impozantnih stjenovitih masiva i zelenih proplanaka 👍😉
Planjava (2394 m), je najviši i najmoćniji vrh istočnog djela Kamniško – Savinjskih Alpa, koji je prema istoku dugim grebenom preko sedla Škarje spojen s Ojstricom, a prema zapadu se njegove stijene strmoglavo ruše prema Kamniškem sedlu. Južne travnato – stjenovite padine strmo se spuštaju u dolinu Repov kot, a strma sjeverna stijena pada gotovo 1000 metara duboko u Logarsku dolinu.
Uobičajeni i najčešći uspon na ovu kamnišku ljepoticu započinje sa Kamniškog sedla, bilo da se do njega dođe iz Kamniške Bistrice ili od slapa Rinka u Logarskoj dolini.
Sa vrha Planjave otvoreni su vidici na sve strane. Dominira onaj prema špičastoj Ojstrici, ali i prema slapu Rinka iznad Logarske doline. Prema zapadu u nizu stoje stjenoviti najviši vrhovi: Grintovec, Kočne, Skuta, Rinke…
Dom v Kamniškoj Bistrici(600m)-Koča na Kamniškom sedlu(1864m)-Planjava(2394m)-Škarje(2141m)-koča na Klemenči jami(1208mm)-dom planincev v Logarskoj dolini(837m)
Kondicijski umjereno zahtjevna, tehnički malo do umjereno zahtjevna tura, ukupno 8-9 h hoda.
Hrana i voda iz ruksaka za vrijeme ture.
Na Kamniškom sedlu(1864m) pri usponu i na Klemenči jami(1208m) pri spustu eventualno klopa i cuga iz pl. doma.
Potrebna standardna planinarska oprema, obavezno ponijeti sa sobom osobnu, zdravstvenu i važeću planinarsku iskaznicu.
Polazak sa okretišta tramvaja u Prečkom u 06.00h.
Prijevoz: bus.
Cijena: 250 kn po osobi.
Sve detaljnije info i prijave kod vodiča ili u telegram grupi Sokola:
Dubravko Šalata 099/444-5055
Jurica Antić 099/390-3544
Napomena:
Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu.
Vidimo se… 👍